Starptautiskās skolēnu tūrisma sacensības “Žigunas kauss – 2018” Lietuvā

2018.gada 4.-6.maijā Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” sporta tūrisma pulciņa audzēkņi piedalījās Starptautiskās skolēnu tūrisma sacensībās “Žigunas kauss – 2018”. Sacensības notika kempingā Bražole, Kragžlaija ciemā, Elektrinai apgabalā, Lietuvā.

Trīs dienas pagāja nemanot, jo sacensības bija spraigas. Jau pirmajā dienā ierodoties sacensību centrā uzreiz stājāmies uz starta individuālās tūrisma tehnikas sacensību disciplīnā, kura beidzās melnā tumsā. Individuāli varēja izvēlēties kājnieku tūrisma vai grūtāku – kalnu tūrisma tehnikas distanci.

Otrajā dienā notika tūrisma kontroles kombinētā pārgājiena sacensības, kurās jaunākās grupa pievarēja 5km, bet vecākās grupas 10 km distanci. Sacensībās bija daudz papildus uzdevumi. Salīdzinoši ar citām sacensību disciplīnām, šajās gāja visgrūtāk. Kā galvenais iemesls – valodu zināsānas, īpaši jaunākajām grupām, kā arī daļai sacensību tiesnešiem. Ar šo problēmu saskarās ne tikai Rīgas Skolēnu pils audzēkņi, bet arī Ukrainas komandas un Krāslavas komandas.

Otrās dienas vēlā vakarā, no plkst. 23.00-24.00 notika nakts orientēšanās sacensības, kurās vislabāko rezultātu uzrādīja mūsu audzēknis Dāvids Zakrevksis, kurš vienīgais stundas laikā atrada visus 11 kontrolpunktus.

Trešajā dienā notika komandas tūrisma tehnikas sacensības, kurās mūs komandas uzrādīja lieliskus rezultātus.

Jāpiemin, ka visi sacensību dalībnieki apmetās teltīs, paši sev lauku apstākļos nodrošināja trīs dienu uzturu.

Mūsu labākie rezultāti individuālajā tūrisma tehnikā:

2.vieta Klārai Upeniecei (vidējā grupa, kalnu distance);

3.vieta Niklāvam Eglītim (jaunākā grupa, kājnieku distance);

3.vieta Elza Elena Lavčinovska (Vecākā grupa, kājnieku distance).

Sacensību kopvērtējumā:

2.vieta vecākās grupas komandai (M.D. Repule, R.Ziedone, D.Zakrevskis, M.Ivans)

3.vieta vidējās grupas komandai (K.Upeniece, E.A.Pilsuma, R.Batars, O.B.Stankevičs)

4.vieta jaunākās grupas komandai (M.Kalnāre, T.Spalva, N.Eglītis, A.Nurža)

 

 

Esam ļoti apmierināti ar rezultātiem. Redzējām arī kā strādā visu grupu uzvarētāji – Ukraiņu komandas. Secinājām – ir kur augt un ļoti ceram, ka startēsim arī kādās Ukrainas sporta tūrisma sacensībās.

 

Informāciju sagatavoja: Inga Liepiņa, Bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” Sporta tūrisma pulciņa interešu izglītības skolotāja